onsdag, juni 14, 2006

Olivröra

 
Olivröra - Tapenade















200 g gröna, sardellfyllda oliver
200 g svarta, urkärnade oliver

2 pressade vitlöksklyftor
½-1 dl olivolja


GÖR SÅ HÄR:

1. Hacka oliverna fint. Det ska bli cirka 3 dl.
2. Rör ner de pressade vitlöksklyftorna och olivoljan.
3. Blanda väl.

Om man hackat oliverna slarvigt kan man mixa blandningen helt lätt med en stavmixer. Men inte så länge att det blir mos av det hela. Ät olivröran som ett tillbehör tillsammans med ett mörkt bröd, kavring eller pumpernickel. Eller använd olivröran (eller tapenade som den också kallas) i någon annan maträtt. Till exempel en Pastagratäng med tonfisk och oliver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...