tisdag, juli 04, 2006

Pressgurka

8-10 personer

2 medelstora färska gurkor
1 dl hackad persilja
1 ½ krm grovmalen svartpeppar
1 tsk salt
3 msk strösocker
2 ½ msk ättiksprit


GÖR SÅ HÄR:

1. Skär gurkan i lövtunna skivor
2. Blanda gurkan med de övriga ingredienserna i en skål
3. Lägg en assiett över som press
4. Låt gurkan stå kallt minst en timme

Servera gurkan som tillbehör till stekt eller grillat kött. Gurkan skall ätas upp ganska snart, men håller sig ett par dagar - om det blir något över.

Pressgurka

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...