2 msk hackad körvel
2 msk smör
1 liter ljus kalv- eller hönsbuljong
2 äggulor + ½ dl vispad grädde
salt och peppar
några kokta morotsskivor
1-2 dl finhackad frisk körvel
GÖR SÅ HÄR:
1. Låt smör och körvel dra på låg värme
2. Häll på 1 liter kalv- eller hönsbuljong
3. Häll den heta buljongen på en blandning av äggulor och grädde
4. Smaka av med salt och peppar
5. Lägg i några kokta morotsskivor och finhackad frisk körvel
6. Koka inte, bara värm upp
Servera denna ljuvligt, goda soppa som en förrätt, förslagsvis med små rostade ostsmörgåsar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.