måndag, maj 28, 2007

Hemgjord Apelsinlikör

Det är lätt att göra apelsinlikör själv och det finns så mycket den kan användas till (om man nu inte vill använda likören som dryck). "Parfymera" bakverk och desserter eller blanda bål och drinkar till exempel.

INGREDIENSER:
6 apelsiner
½ liter vodka eller konjak
500 g strösocker
½ vaniljstång, uppsprättad

GÖR SÅ HÄR:
1. Tvätta apelsinerna noga, skölj och torka av dem
2. Skala av det gula på skalen och klipp det i små strimlor
3. Lägg skalstrimlorna i en flaska eller burk, varvvis med socker och vanilj
4. Häll över sprit och korka igen
5. Låt allt stå i minst 4 veckor och skaka då och då
6. Sila sedan likören, häll på flaskor och korka igen


bålI en Amerikansk Bröllopsbål ingår apelsinlikör. Recept 4 Bröllopsbål
Matmor har ett recept på sin blog: En delikat Chokladmoussetårta där fyllningen kan smaksättas med lite apelsinlikör 4 Chokladmoussetårta
Bore är namnet på en cocktail som består av 4 cl vodka, 2 cl apelsinlikör, 2 cl bananlikör och glaset fylls upp med apelsinjuice.

*Det finns en hel rad med roliga, troliga eller otroliga förklaringar till varför drinkar kallas cocktails. Det här är bara ett exempel: En mexikansk indianhövding bjöd en amerikansk general på en festdryck. Den blandades av hövdingens dotter Xoc-te. Generalen blev så förtjust i denna dryck att han sedan gav flickans namn åt alla dryckesblandningar. "Xoc-te" blev sedan amerikaniserat till "cocktail".Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...