Hans recept för den här robust kryddade fläskfilén är enkelt. Mängden salt i ursprungliga receptet (1 msk) är visserligen för stor för min smak så den halverar jag. Salta efter behag kan man alltid göra senare på tallriken.
INGREDIENSER:
3-4 personer
500 g fläskfilé
KRYDDBLANDNING:
2 msk paprika
1 tsk oregano
1 tsk timjan
1 krossad vitlöksklyfta
½ - 1 msk grovsalt
2 msk olivolja
GÖR SÅ HÄR:
1. Gör en smet av paprika, oregano, timjan, vitlök, salt och olivolja i en mortel.
2. Lägg filén på ett djupt fat och gnid in kryddblandningen.
3. Täck över och placera i kylskåpet över natten.
4. Skär filén i skivor (kan också helstekas och skivas efteråt).
5. Hetta upp en stor tjockbottnad stekpanna och stek skivorna 3-4 minuter på varje sida (eller grilla).
Hur man serverar filén är en smaksak. Den kan serveras som spansk aptitretare (tapas) tillsammans med citronklyftor eller också som huvudrätt tillsammans med bakade potatishalvor, grönsaker och en frisk och fräsch limeyoghurtsås.
Hur gott som helst om man gör så där med kryddorna och det får dra in i köttet:-)
SvaraRaderaFläskfilé är en maträtt som man kan variera mycket.
Ha de gott
Pialotta: Ja, jag gillar att prova nya variationer på mat som jag lagar ofta. Det är inte alltid det blir gott. Men den här filén blir riktigt lyckad.
SvaraRaderaJättegott! Alltid kul med nya smakvarianter. KRAMEN!
SvaraRaderaMors Deka: Nu har tyvärr min och många andras inspirationskälla BBC Food lagts ner och ersatts av BBC Lifestyle.
SvaraRadera