måndag, april 26, 2010

Bröllopskonfekt

Bröllopschoklad från Cloetta
Cloetta, Kunglig Hovleverantör sedan 1922, släppte nu i april för försäljning sex nya chokladprodukter i "Den Officiella Bröllopsserien"med anledning av Kronprinsessan Victoria och Daniel Westlings bröllop den 19 juni.

Produktserien består av tre pralinaskar i olika storlekar, en chokladask med mindre chokladbitar samt klassiska Tarragona chokladkakor. Kärlek och glädje hänger ofta samman med choklad. Vad kan passa bättre än choklad i bröllopssammanhang? Nu när kärlekssagan om "kvinnan av börd och mannen av folket" slutar med att de tu lyckligen får varandra.

Jag är en av dem som fått förmånen att provsmaka och bjuda på de här chokladprodukterna:

· En lyxig pralinask,"The Wedding Chocolate", som innehåller 12 praliner i tre olika smaker - blåbär, hasselnötsnougat och lingon. (130 gram).
· Klassikern Tarragona som limited edition i två smaker, mandel respektive hasselnötter (155 gram).
· En ask chokladbjudbitar, som innehåller 18 stycken inslagna små chokladbitar med smakkombinationerna mörk choklad med blåbär och mjölkchoklad med lingon. (180 gram)

Och jag säger som Deanna Troi i Star Trek: "I've never met a chocolate I didn't like".

Förpackningarna är klädda i ett strikt stilrent och mycket elegant mönster som inspirerats av en tapet som användes på Drottningholms slott vid renoveringen av rikssalen 1846.

Den här sommaren kan stockholmarna förmodligen vänta sig en anstormning av turister från när och fjärran som älskar vårt kungahus. "The Wedding Chocolate" kommer nog att bli en populär souvenir att ta med sig hem som ett minne.

Med anledning av bröllopet har Kronprinsessparet bildat en bröllopsstiftelse som ska främja vård och fostran av barn och ungdomar, lämna bidrag till undervisning och utbildning samt främja vetenskaplig forskning. Genom att köpa exempelvis den mindre asken med "The Wedding Chocolate" bidrar man med 1,50 kr till stiftelsen.

En gammal sed som levde kvar på den svenska landsbygden en bit in på 1900-talet. var att inför familjehögtider som exempelvis bröllop beställa karameller av sockerbagaren. Karamellerna lindades in i granna papper och pryddes med glansbilder och tyll. Dessa karameller delades sedan ut som minne till bröllopsgästerna. En trevlig sed. Gengåvor vid bröllop ser ut att förekomma i en del andra länder. Googla på "wedding favors" får ni se!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...