måndag, december 12, 2011

Kockens kryddkvarnar

KryddkvarnMin turkiska kryddkvarn har jag använt så gott som varje dag sedan den inhandlades på en marknad i Istanbul för många år sedan. Äldste sonen påstår på allvar att den är tillverkad av en gammal handgranat. Ja, inte vet jag hur det är med den saken, hos mig har den i alla fall fyllt en fullständigt fredlig funktion.

Tyvärr väldigt besvärlig att fylla på. Det går inte att ta av överdelen. Inte ens med våld. Pepparkornen kan bara stoppas in genom en smal springa på ovansidan. Det är inte tillrådligt att försöka få i fler än några stycken åt gången för då hamnar de där de minst av allt ska vara.

Nu får turken tjänstledigt på obestämd tid eftersom jag fått en julklapp i förtid från Kockens - en burk svartpeppar med inbyggd kvarn. Den fungerar jättebra och är dessutom justerbar. Finmalen eller grovmalen peppar? Det är bara att välja. Troligtvis är den avsedd för engångsbruk men locket kan lätt skruvas av och burken kan då fyllas på igen. Hur länge en kvarn av plast klarar av att mala återstår förstås att se.

Kockens svartpeppar med inbyggd kvarn
För närvarande finns kryddkvarnarna bara att köpa på kryddavdelningen på City Gross och Matrebellerna. Där är de tillgängliga i ytterligare fyra användbara varianter:

- Black Pepper & Sea salt (svartpeppar, havssalt)
- Four Peppers (svartpeppar, vitpeppar, grönpeppar, rosépeppar)
- Sea salt & Herbs (havssalt, rosmarin, timjan, mejram, basilika)
- White Pepper (vitpeppar)

Pressmeddelande:
Kockens - Kockens lanserar kryddkvarnar - Mynewsdesk

2 kommentarer:

  1. Kryddkvarnar kan man inte få för många av, även om man har sina favoriter. Vi köpte för flera år sedan kvarnar med kryddor i från Jamie Olivers sortiment, precis lika som Kockens. De håller fortfarande lika bra.

    SvaraRadera
  2. Mårtenssons: Egentligen så tror jag att min turkiska kvarn ursprungligen är avsedd för malning av kaffebönor. Den mal så väldigt fint.

    SvaraRadera

Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...