fredag, juli 21, 2006

Raijta-sås och couscoussallad

2 dl matyoughurt
1 msk hackad färsk mynta
rivet skal av 1 halv lime
2 krm salt
1 msk flytande honung

Blanda alla ingredienserna och ställ kallt.

Coscoussallad

3 dl couscousgryn
3 dl vatten
1 tsk salt
1/4 dl olivolja
saft av en halv lime
½ msk curry
½ tsk kardemumma
½ tsk kanel
1 röd paprika
½ gurka
5 cm purjolök
1 morot


GÖR SÅ HÄR:

1. Lägg couscousen i en skål
2. Koka upp vatten och salt och häll det över grynen
3. Låt det svälla 3 minuter
4. Rör ner oljan med en gaffel, tillsätt limesaft, curry, kardemumma och kanel
5. Ställ couscousen att kallna
6. Skär paprika och gurka i fina tärningar, strimla purjolöken, grovriv moroten och blanda i
7. Smaka av med eventuellt mer limesaft och kryddor

Servera couscoussallad och raijta-sås till exempelvis marinerad biff

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...