onsdag, november 15, 2006

Saffransskaka i ugnens långpanna

Kakor för advent och luciatider

4 ägg
6 dl strösocker
4 hg smält smör
2 pkt saffran
8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
3 dl mjölk
1/2 tsk salt

GÖR SÅ HÄR:
1. Värm ugnen till 175-200 grader
2. Smörj och bröa ugnens stora långpanna
3. Vispa ägg och socker pösigt
4. Tillsätt saffran och smör
5. Blanda vetemjöl med bakpulver och salt
6. Rör ner mjölet i smeten växelvis med mjölken
7. Strö över pärlsocker
8. Grädda kakan 25-30 minuter

I stället för att strö över pärlsocker före gräddningen kan florsocker siktas över efter gräddningen (klipp eventuellt till en stjärnmall och stjärnbeströ kakan). Det är snart advent och det här är en stor kaka lämplig att överraska arbetskamraterna med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...