torsdag, december 21, 2006

Skinkpaj för en uppesittarkväll

PAJDEG:
200 g smör eller margarin
4 dl vetemjöl
1 ½ dl vatten

FYLLNING:
200 g skinka
2 äggulor
1 tsk senapspulver
1/2 dl vispgrädde
4 msk riven ost


GÖR SÅ HÄR:
1. Hacka samman matfett och mjöl
2. Tillsätt vatten, arbeta snabbt ihop till en deg utan att knåda för mycket
3. Låt degen vila kallt några timmar
4. Rör ihop gulor, senap, grädde och riven ost till fyllningen
5. Skär skinkan i små tärningar och blanda ner
6. Kavla ut pajdegen på bakpapper till en ganska tunn fyrkant
7. Grädda i 250 grader och låt pajskalet kallna
8. Ta bort bakpapperet och bred på fyllningen
9. Sätt in pajen i 250 grader igen och grädda tills fyllningen fått färg

En spröd paj som serveras varm tillsammans med något grönt. Receptet är hämtat från Husmoderns Köksalmanack år 1980 och pajen fick en gång i tiden pris i en mattävling i Året Runt. Den kan lätt förberedas, gräddas färdig och sedan bara värmas.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...