Om köttfärsbiffen ska smaka riktigt bra behöver den sällskap. Karamelliserad lök passar som tillbehör till det mesta, så varför inte lägga den på pannbiffen. Det går lättast att skiva löken tunt om man först skär av en liten bit i längdriktningen och lägger snittytan mot skärbrädan.
Pannbiff med lök, sås, potatis, lingon och gurka behöver ingen närmare presentation. Det är i allra högsta grad klassisk svensk husmanskost.
INGREDIENSER:
3 gula lökar
25 g smör + ev. lite matolja
2 msk vitvinsvinäger
2 msk flytande honung
salt och peppar
GÖR SÅ HÄR:
1. Skala lökarna och skiva dem tunt.
2. Smält matfettet i en panna.
3. Fräs löken under omrörning på svag värme i 15-20 min.
3. Tillsätt vinäger, honung, salt och peppar.
4. Rör om och smaka av.
"Spisa lök och lev länge
det är livets hemlighet
Huru detta hålla hemligt
ännu ingen människa vet"
ur Hushållningsnämndernas och 7 lökars receptsamling.
Skall bli kul och förhoppningsvis gott när jag provar detta! // Johan
SvaraRaderaJohan: Löken blir söt, smörig och mjuk. Med långsam tillagning och ständig omrörning så bränns den inte.
SvaraRadera