söndag, januari 02, 2011

God fortsättning på ett nytt bloggår..

Istället för att luta mig tillbaka, vila på mina lagrar och sluta blogga, siktar jag mot att få hälsa den miljonte besökaren välkommen. Även om han eller hon bara swischar förbi i 5 sekunder.

Om mina beräkningar stämmer, kommer räkneverket hos analysföretaget StatCounter att slå över till 1 000 000 besökare på bloggen någon gång under 2011 eller 2012. Inte illa för en helt vanlig hemmakock som varken twittrar eller använder facebook i marknadsföringen.


När jag i april 2006 började publicera recept på nätet var jag inte alls ute efter att skapa någon matblogg. Favoritrecept skulle egentligen bara fungera som ett lättillgängligt receptregister för mig själv även om det skedde med hjälp av ett bloggverktyg. Ambitionen var i princip inte större än så. Till en början skrevs därför bara recepten rakt upp och ner utan krusiduller.

När jag så småningom upptäckte att en och annan besökare hittade hit höjde jag kraven på mig själv att försöka producera något mer än bara recept. Det kändes nytt och riktigt roligt. För fem år sedan fanns det inte så många svenska matbloggar. Något engagemang i sociala medier behövdes inte alls för att nå ut.

Numera är konkurrensen om läsarna stor. På Bloggportalen, exempelvis, finns under kategorien "Mat och Dryck" inte mindre än 6129 bloggar registrerade för tillfället. När femtioelva matbloggare redan har skrivit om nyårsaftonens underbara rätter, så är oddsen inte särskilt stora att någon skulle bli överlycklig av att läsa om just min nyårsmeny. Det inlägget avstår jag ifrån. Min tid är dyrbar och därför vill jag inte pressa fram onödiga blogginlägg utan mål och mening eftersom webben redan är full av strunt som ingen frågar efter.

Nyårslöften 2011

1. När livet kommer emellan, eller när jag känner mig less på bloggandets ritualer, då kommer jag att utan dåligt samvete ta kortare eller längre bloggpauser.

2. Jag lovar att aldrig irritera någon här hemma som håller på att dö av hunger med att hänsynslöst försöka få till en matbild av anrättningen innan vi kan börja äta.

4 kommentarer:

 1. *Skrattar* Åh vad min familj och mina vänner skulle känna igen mig i ditt andra löfte. :-D Önskar dig ett fint bloggår 2011! :-)

  Mvh//Indra

  SvaraRadera
 2. Ja du Indra, kärnan i problemet är ju att maten så snabbt blir kall. Vi som inte sysslar med matfotografering professionellt har sällan så värst många sekunder på oss att få till en matbild. Hungriga och otåliga människor är inte att leka med:)

  SvaraRadera
 3. Jag har/har haft ungefär samma tankegångar som du har om bloggandet; kokbok på nätet. Fast eftersom jag har skrivbehov har det ju blivit lite utökat och handlar om annat med. Nåja, det blir som det blir :)
  Glad att du inte lägger ner bloggande men säger som du: det ska vara roligt - annars kan det kvitta!

  God fortsättning på både det och året!

  Kram

  SvaraRadera
 4. Lena: Som sagt... det blir som det blir:)...när det är som det är... ångrar faktiskt att jag inte valde en annan titel när det begav sig. Nu vet jag inte om det skulle vara någon bra idé, det har gått för många år Men nog skulle det ha gett utrymme att skriva om andra saker än mat.

  SvaraRadera

Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...