måndag, november 21, 2011

Matig macka med mersmak

Väder och vind, passion och erfarenhet skapar de fantastiskt goda italienska lufttorkade skinkorna. Sedan min ICA Nära-handlare tagit in Fioruccis skinkor i sitt sortiment har jag snöat in på att äta Prosciutto Crudo. Det är äkta matvara som lämpar sig till allt från enkla mackor till mer avancerade kulinariska anrättningar.

Fiorucci Prosciutto Crudo













Det här är den godaste snabbgjorda mackan jag kan tänka mig även om den inte alls är särskilt märkvärdig på något sätt. Skinkan är visserligen dyr men skivorna är lövtunna och ett paket på 90 gram räcker ganska långt.

INGREDIENSER
1 smörgås

1 nyrostad brödskiva
1 vitlöksklyfta
1 tsk olivolja
1 skivad tomat
ruccolablad
1 tunn skiva Prosciutto Crudo
nymalen svartpeppar
hyvlad Parmesanost

GÖR SÅ HÄR:
1. Skölj ruccolan, skiva tomaten och rosta brödet.
2. Gnugga vitlöksklyftan på brödskivan medan den fortfarande är varm.
3. Skvätt över lite olivolja.
4. Lägg på tomatskivor, ruccolablad och Prosciutto Crudo.
5. Mal svartpeppar över och avsluta med skivad parmesanost.

Den här smörgåsen är min. Det är bara jag som är förtjust i den pepprigt beska smaken hos ruccola.

Smörgås med tomater, ruccola och lufttorkad skinka

4 kommentarer:

  1. Låter som en väldigt god macka, parmesanen till skinkan är mumma!

    SvaraRadera
  2. Mårtenssons: Absolut. Parmesan är ett måste. Det är verkligen en mångsidig ost tack vare den skarpa smaken och fasta konsistensen.

    SvaraRadera
  3. Jag är ju mackoman så jag det här gillar jag! Prosciutto, tomat, ruccola och Parmesan kan ju inte bli fel :)

    SvaraRadera
  4. Lena: Här går det också åt mycket mackor varje dag med varierande pålägg fast oftast bara med vanlig ost på. För några år sedan var vi i Rom och i närheten av lägenheten som vi hyrde fanns en liten pittoresk delikatessaffär. Den snälle mannen bakom disken var väldigt generös och lät oss provsmaka goda korvar och lufttorkade skinkor med mera. Sedan dess är jag såld på Prosciutto Crudo.

    SvaraRadera

Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...