måndag, maj 15, 2006

Pastasås med skav och skinka

4 portioner

250 g strimlat kött av nöt, älg eller ren
Pastasås med skav och skinka4 portioner200 g kantareller (eller någon annan svamp)
2-3 msk smör
1 finhackad gul lök
100 g strimlad rökt skinka
1 msk vetemjöl
½ tsk salt
½ krm svartpeppar
1 tsk timjan
2½ dl buljong (tärning+vatten)
2 dl grädde (eller mjölk)
½ msk kinesisk soja


GARNERING: Gräslök eller persilja

1. Färsk svamp skärs i bitar eller skivor
2. Lägg lite av smöret i en stekpanna, bryn köttet och häll över det i en gryta
3. Fräs svamp och lök i stekpannan i resten av smöret ca 5 minuter
4. Tillsätt skinkan, låt den fräsa med en stund och ställ stekpannan åt sidan
5. Strö vetemjöl, salt, peppar och timjan över köttet i grytan och blanda om
6. Tillsätt buljongen, rör om och koka ca 5 minuter
7. Häll i grädden (eller mjölken) och sojan och rör om
8. Strö över svamp-lök-skinkfräset
9. Hetta upp, smaka av och klipp över gräslök eller persilja

Servera till kokt pasta, förslagsvis gnocchi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...