måndag, juni 18, 2007
Matjessill med grönsaker
INGREDIENSER:
4 pers
8 matjesfiléer
1 grön paprika
4 tomater
ca 200 g minimajs, konserverad eller fryst
2 dl vispgrädde (alt. creme fraiche)
½ - 1 dl finhackad smörgåsgurka
½ - 1 msk senap
dill
salt, peppar
GÖR SÅ HÄR:
1. Lägg sillen på ett fat
2. Skär paprikan i tunna ringar och tomaterna i klyftor
3. Låt konserverad majs rinna av
4. Lägg grönsakerna runt sillen
5. Vispa grädden styv
6. Smaka av med senap, salt och peppar
7. Hacka gurkan fint och blanda med grädden
8. Fördela grädden över sillfiléerna
9. Garnera med dill och servera med färskpotatis
Den här sillrätten kan man servera som lunch- eller middagsrätt när som helst under året. Annars får väl matjessill, gräddfil och gräslök, betraktas som ett "klassisk" tillbehör på midsommaraftonens buffé.
I år blir det inget midsommarfirande för mig. Nu lämnar jag den svenska sommaren och åker till Rom istället.
Trevlig sommar!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Trevlig resa och hoppas du får en bra sommar!
SvaraRaderaTack Maja. Det lär bli mycket pasta, på gott och ont. Hoppas det går att få tag på fullkornspasta:)
SvaraRaderaÅh vilken underbar sida. SLUTA ALDRIG ATT SKRIVA =) ! KRAM
SvaraRaderaHJÄLP!!!
SvaraRaderaJag har jättemycket basilika. Beöver hjälp med pesto. Har du något enkelt recept utan krångelingredienser?