Naturens gåvor förser mig fortfarande med rabarber.
INGREDIENSER:
ca 10 bitar
5 hg rabarber
6 ägg
3 1/2 dl socker
150 g mandelmassa
4 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl pärlsocker
100 g smör
GÖR SÅ HÄR:
1. Värm ugnen till 175 grader
2. Skala och skär rabarbern i tunna skivor
3. Vispa ägg och socker pösigt
4. Riv mandelmassan, blanda med mjölet och blanda i äggsmeten
5. Häll smeten i en smord form, 25 cm i diameter
6. Tryck ner rabarberbitarna och strö över pärlsockret
7. Hyvla över smöret och grädda i 30-40 minuter
VANILJSÅS
INGREDIENSER:
3 äggulor
1 msk maizenamjöl
3 dl vispgrädde
2 msk vaniljsocker
GÖR SÅ HÄR:
1. Blanda äggulorna, maizenamjölet och grädden i en rostfri kastrull
2. Sjud försiktigt under kraftig vispning
3. Ta kastrullen från värmen och tillsätt vaniljsockret
En kaka ur en broschyr som gamla Sockerbolaget (numera ägt av Danisco) en gång i tiden skickade ut.
Mandelmassa och rabarber är oslagbara tillsammans. =)
SvaraRaderaKinna: Har du försökt göra mandelmassa själv någon gång? Jag är lite sugen på att pröva, men vet inte om det är värt besväret.
SvaraRadera