måndag, september 03, 2007

Kladdiga Chokladmuffins

6 stycken mumsiga muffins

Chokladmuffins









INGREDIENSER:
150 g mörk choklad
100 g smör
2 ägg
1 dl socker
ca 2 tsk rivet apelsinskal
1 dl vetemjöl

GARNERING:
50 g mörk choklad

GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 180°.
2. Smöra 6 muffinsformar på plåt eller använd stora pappersformar.
3. Smält choklad och smör över vattenbad.
4. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
5. Blanda ner chokladsmeten och apelsinskalet.
6. Rör till sist i siktat vetemjöl.
7. Häll smeten i formarna.
8. Baka mitt i ugnen 10 - 12 minuter.
9. Smält chokladen till garneringen och fördela den på muffinsen när de kallnat.

Originalreceptet är hämtat från tidningen Året Runt nr 32 2007. Jag fyllde min muffinsform ända upp. Efter 10 - 12 minuter i ugnen var muffinsarna alldeles för kladdiga inuti. Det kan förstås bero på just min ugn. Jag fick öka på gräddningstiden några minuter till.

Serveras muffinsen toppade med hallon eller andra bär blir det garanterat en kalasgod efterrätt. Snarlikt amerikanska cupcakes.

4 kommentarer:

  1. wow så smaskiga de såg ut!

    SvaraRadera
  2. Maja: Dessutom lättbakade muffins.

    SvaraRadera
  3. mmmm, smaskigt och gott! :P

    SvaraRadera
  4. Mums Filibabba!Farligt goda. Tur att det bara var 6 stycken.

    SvaraRadera

Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...