fredag, augusti 31, 2007
Hirams Glömda Maräng
INGREDIENSER:
4-6 personer
5 äggvitor
1/2 tsk bakpulver
3 1/2 dl strösocker
GÖR SÅ HÄR:
1. Vispa äggvitorna hårt
2. Vänd ner sockret blandat med bakpulvret
3. Fyll marängmassan i smord, rund form (ev. en suffléform)
4. Gör en grop mitt i marängmassan.
5. Sätt in i 225° het ugn
6. Stäng luckan och stäng också av ugnsvärmen
7. Låt marängen stå till nästa dag
8. Servera med vispgrädde och nyplockade hallon eller blåbär i hålet i mitten.
Varje gång jag har stått där med en större mängd överblivna äggvitor, har jag undrat vart receptet på Hirams glömda maräng tog vägen. Det var bara ett urklipp från en tidning, litet och oansenligt. Antagligen bortstädat någon gång för länge sedan.
Alldeles nyligen fann jag receptet under rubriken Efterrätter och söta Såser, när jag bläddrade i en gammal årgång av Husmoderns Köksalmanack (1988).
Hirams glömda maräng: Krispig på ytan på grund av den höga ugnsvärmen i början. Men också mjuk och fluffig eftersom marängen inte blir genomgräddad. En söt efterrätt som smälter i munnen.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Hittade ett efterlängtat recept - klassiska Glömd Maräng - tack för det!!
SvaraRaderaFavorit dessert här i Schweiz var vi bor. Allas dröm sen 20 år. Vi lagar med pudersocker.
SvaraRadera