tisdag, oktober 21, 2008

Kycklingstrips

Min man och jag har inte alltid likadan matsmak. I motsats till mig gillar han inte alls mexikanska maträtter särskilt mycket. För det mesta äter han ändå med god aptit allt vad jag lagar till och på fredagkvällen bestämde jag mig för att strimla en halv påse kycklingfilé och prova Old El Pasos nya kryddmix för Crispy Chicken som jag hade fått alldeles gratis.

Crispy Chicken Kryddmix

INGREDIENSER:
1 stor plastpåse
1 påse Old El Paso Crispy Chicken Kryddmix
2 msk matolja
400 gram kycklingfilé

GÖR SÅ HÄR:
1. Värm ugnen till 225 grader och smörj en bakplåt lätt.
1. Strimla kycklingen
2. Lägg strimlorna i plastpåsen tillsammans med oljan och kryddmixen.
3. Blås in lite luft i påsen och skaka tills strimlorna är helt täckta.
4. Sprid ut kycklingstrimlorna på plåten och baka i ugnen i 15-18 minuter.

Kycklingstrips à la Old El Paso

Min man gillade det här skarpt. Det berodde på att kryddsmaken inte var särskilt stark utan tvärtom rätt mild. Kycklingen blev riktigt knaprig utanpå. Trevlig plockmat tillsammans med starkare dipsåser och grönsaker i stavar framför TV:n på fredagkvällen, tyckte jag. Det är roligt att äta med fingrarna. När det är roligt att äta smakar det mesta bra och det här kan nog vara något för den yngre generationens populära och obligatoriska fredagsmys.

Kryddmixen innehåller vanligt ströbröd, paprikaströbröd, salt, smakämnen, (okänt vilka) kryddor, lökpulver, jästextrakt och vegetabilisk olja och den är ganska dyr. Nästan 30 kronor för en påse. Det är ingen glutenfri produkt. Glutenintoleranta får pröva att göra en egen mix med hjälp av glutenfritt ströbröd eller glutenfria krossade cornflakes och kryddor.

Ett betydligt billigare alternativ för den som inte har någon födoämnesallergi är det här:
* Skär ca 1 cm breda strimlor av kycklingbröstfiléer.
* Blanda citronsaft, pressad vitlöksklyfta och lite salt.
* Häll marinaden över kycklingstrimlorna.
* Marinera en timme eller två.
* Vispa upp ett par ägg i en skål.
* Blanda mjöl, salt och kajennpeppar på ett fat.
* Ta en en bit kyckling, rulla i mjöl, sedan i ägg och sist i mjöl igen.
* Släpp ner strimlorna i het olja och fritera dem gyllenbruna.
* Fritera i omgångar och låt strimlorna rinna av på hushållspapper.

Tacokokboken som följde med kryddmixpaketet innehöll mycket intressant. En del av recepten är gjorda av Melker Andersson (just nu aktuell med programmet "Matakuten" på TV 4). Vad sägs om en Fajitasmiddag med gravad lax som råvara? Eller Oxrygg Kalypso med tranbärschutney och getostcréme?

I din butik finns kanske Old El Pasos kampanjkuvert. Provar man 6 produkter ur Old el Pasos sortiment och skickar in streckkoderna i kuvertet får man Tacokokboken fraktfritt med posten. Finns inte kuvertet i butiken kan man ladda ner det i PDF format här: Kampanjer . Erbjudandet gäller till och med den 31 december 2008.

Old El Pasos Tacokokbok

3 kommentarer:

 1. Åhh den kokboken vill jag ha. Tack för tipset.

  Gratissajt.se Samla poäng och värva vänner, byt in poängen till presentkort. Det fungerar!!Just nu kan du vara med och tävla om följande prylar: Nintendo Wii, Eee PC900, Sony Ericsson G502 Champagne, iPod Nano 4GB mm. Registrera dig här http://www.gratissajt.se/?r=935. Du får 50 poäng direkt.

  SvaraRadera
 2. Ja det är ett äldre recept, har det nedskrivet på ett papper som jag har fått från min mormor tror jag :)

  SvaraRadera
 3. Hej Ulrica: Förutom recept innehåller boken annan information också som presenteras på ett lättläst sätt.

  SvaraRadera

Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...