Blev det matjessillfiléer över efter midsommaraftonen?
Det här är ett utmärkt sätt att använda midsommardelikatessen till en god och trevlig maträtt som enkelt och snabbt tillagas i en låg form i ugnen. Matjessill behöver inte nödvändigtvis serveras kall. Den smakar alldeles förträffligt varm också.
Matjessillåda
Lunch- middag- eller kvällsmat
INGREDIENSER:
2 portioner
· 1 burk matjessillfiléer (200 gram)
· 1 liten rödlök
· 2 kokta kalla potatisar
· 2 hårdkokta ägg
· rikligt med finklippt gräslök
· rikligt med finklippt dill
· ca 50 gram smör
· nymalen svartpeppar
Ugnsvärme: 200°
GÖR SÅ HÄR:
1. Skala och skiva rödlöken så tunt du bara kan.
2. Skiva potatisarna.
3. Skär matjessillfiléerna i smala jämna bitar.
4. Hacka dill, gräslök och ägg*.
5. Varva ingredienserna i en ugnssäker form.
6. Hyvla kallt smör över anrättningen.
7. Dra några varv på pepparkvarnen.
8. Ställ formen i ugnen tills det hela blir varmt men inte hett (10-15 min).
9. Servera genast med knäckebrödsmackor och god ost.
*Enklast hackas äggen med hjälp av äggskäraren. Först på ena ledden och sedan på den andra ledden.
Hej!
SvaraRaderaVill tipsa om en tävling jag har i min blogg där man kan vinna ett namnsmycke :-)
http://sockerrus.wordpress.com/2010/06/28/bloggens-forsta-tavling/
Ha det gott!
/Lisa - Sockerrus