onsdag, juni 09, 2010

Don Simon Sangria på Systembolaget

Don Simon Sangria
Hola a todos...

För många av oss nordbor förknippas Sangria med spansk semester. Sol och fiesta eller siesta med ett glas (eller två) av den läskande röda drycken som består av bitar av olika frukter som simmar omkring i en iskall och läskande vindrink. Ingredienserna kan variera. Det existerar inget standardrecept. En försvenskad variant av Sangria kan vara att servera med färska jordgubbar istället för apelsiner och citroner.

I Spanien kan man köpa drycken färdigblandad på Tetra Pak eller i glasflaska på alla matbutiker, stora som små, som vilken annan juice eller saft som helst. Ett glas Sangria är till och med en drink som man kan bli bjuden på helt gratis efter maten på spanska restauranger.

Bloggen har fått den här flaskan Don Simon SangriaDen som inte har lust eller möjlighet att resa till Spanien, alternativt inte vill blanda själv, kan gå på Systembolaget och köpa färdigblandad "Don Simon Sangria" (nr 2424) på 1-liters PET-flaska. En nyhet som lanserades den 24 mars i år i Systembolagets sortiment av "APERITIF och FÄRDIGBLANDADE DRINKAR".

Priset är vettigt. Don Simon Sangria kostar 59.00 kr (inkl pant 1 kr) och innehåller enbart naturliga ingredienser: Rödvin, vatten, socker, citronsyra, frukt och kanel.

Alkoholhalten är hela 11,0 % så flaskan bör förvaras utom räckhåll for minderåriga eftersom den ser ut att innehålla saft eller läsk.

Don Simon Sangria smakar inte för sött och är varken bitter eller vattnig. Så här beskrivs Don Simon Sangria på Systembolaget.se:

Doft: Stor, fruktig doft med inslag av apelsin, kanel, äpple och citron.
Smak: Halvtorr, fruktig smak med inslag av apelsin, kanel, äpple, körsbärskärnor och citron.
Sockerhalt: 68 gram/liter
Producent: J García Carrión. Ett företag som ligger i området Jumilla i sydöstra Spanien och är världsledande i försäljning av Sangria. Exporterar till mer än 80 länder.
Användning: Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck, med frukt och isbitar i.

Don Simon Sangria kommer också att finnas på flertalet restauranger och krogar i Sverige under sommaren. Fast något glas "on the house" lär det väl knappast bli här hemma.

1 kommentar:

Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...