tisdag, mars 01, 2011

En blandad brödkorg från Pågen

I sex dagar har jag varit hundvakt till en stövare medan husse och matte roat sig i Stockholm. Jag har befunnit mig i ett hus långt från civilisation och allfarvägar där jag också haft till uppgift att dagligen stödutfodra skogens rådjur med frukt och grönsaker.

Under tiden jag var borta landade en paketavi från Pågen i brevlådan. Ett paket som jag själv inte hade någon som helst möjlighet att hämta ut i tid. Paketet innehöll mjukt bröd och det är som bekant i allra högsta grad färskvara.

Min man som stannat kvar på hemmaplan fick därför lov att på egen hand och efter bästa förmåga ta hand om brödet. I själva verket passade det rätt bra eftersom han skulle ta tillfället i akt och ha fem vänner på besök under helgen som gick.

Nu när jag är hemma igen presenterar jag själv så här i efterhand och i all enkelhet vårens nyheter från Pågen. En blandad brödkorg som otvivelaktigt tilltalade de smörgåsätande herrarna. Inte mycket finns kvar. Tips på många goda och spännande smörgåsar har Pågen samlat ihop här på sin hemsida: Recept

Pågen Lant

Ett ljust, oskivat bröd som bakas med durumvete, kallpressad rapsolja och surdeg.

Lingongrova Special

Lingongrova Special innehåller mer lingon och mindre socker än originalet. Det innehåller också solrosfrön och rågkärnor. Nyckelhålsmärkt. Mer om brödet här: Sveriges mest älskade bröd - nu med mer lingon och mindre socker - MyNewsdesk

Veteklämmor

Bakas med solmoget vete.

Krisprolls Müsli

En unik produkt i kategorin skorpor. Innehåller müsli.
Läs mer här: Smart mellanmål skapar variation i din vardag - MyNewsdesk

6 kommentarer:

 1. Fick du inte smaka på någon av sorterna?
  Jag har nu (hihi) blivit medlem i brödpanelen och fick hem ovanstående. Veteklämmorna var degiga, fastnade i tänderna och smakade ojäst deg men det andra brödet var väldigt gott. Har inte skrivit om allt än. Skorporna har jag inte provat men är skeptisk. Russin och vaniljarom?

  SvaraRadera
 2. Lena: Inte en smula fanns kvar av de mjuka bröden. Nemas problemas. Då slapp jag ta hand om gammalt bröd när jag kom hem. Skorppåsen däremot är än så länge helt oöppnad. Tror du inte att skorporna kan passa bra att smula ner i müsli?

  SvaraRadera
 3. Eftersom skorporna är typ musli (vart är tyska y?)
  så passar de säkert att smula ner. Ingen kommer att märka något och jag är tyst som en mussla!

  SvaraRadera
 4. Lena: För att få tex ett tyskt "ü" kan du klicka på "start-kör" och skriva "charmap". Då får du upp en massa tecken. Där hittar du det tyska ü:et. Dubbelklicka på det så kopieras det och du kan klistra in det där du vill.

  SvaraRadera
 5. ü fanns till höger om å :) Tryck där först och sedan på u!

  SvaraRadera
 6. Lena: Testat! Funkar alldeles utmärkt ser jag. Och så mycket enklare det var än att kopiera och klistra in.

  SvaraRadera

Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...