måndag, juni 20, 2011

Små snapsarna, små snapsarna är lustiga att se...

Nu är det dags igen. Ett år går fort och vi får på nytt fira midsommar i ljuv sommargrönska då solen går ner, men inget mörker kommer med natten. Då är Sverige som bäst var vi än befinner oss. Och midsommarfirandet, ja, det vill jag påstå att vi svenskar är världsmästare på.
Herr Berntssons Besk, Jungfruns Brännvin, Mässdrängens Akvavit, Brännmästarens Akvavit och Bokhållarens Akvavit var förra midsommaren helt nya bekantskaper för mig. Se här: Små starka till midsommar.

Till min stora glädje fick jag även i år en liten låda med snapsar att skölja ner sillen med.

För vad passar väl bättre till matjessill, gräddfil, nyklippt gräslök och dillkokt färskpotatis än Snälleröds ekologiska snapsar!
Men nu är det en gång för alla så att det blir ingen nubbe utan en snapsvisa!

Då gör jag i år ett försök att dikta ihop en på det jamtska språket.

Melodi:
Kors på Idas grav

Dä ha komme
litte sprit ti
glasa vår.
Ske ma prov å
smaka av en
litten tår.
Skål för de destilleri
söm gjort detta brennevin
så mæ kan få sitte hen
å barre flin.


Glad Midsommar!

Pressinformation:
Berntson Brands AB - Midsommartraditioner med snapsar från Snälleröds - Mynewsdesk

Fotograf:
Snälleröds

2 kommentarer:

  1. Vi fick också ett paket i lådan, ska bli riktigt kul att prova på midsommarafton. Annars gör Håkan sin egen besk, oftast gör han ett koncentrat som han sedan använder och spär ut efter tycke och smak. Får han som han vill så blir den så besk så ingen annan dricker den... bara han själv:)

    SvaraRadera
  2. Anki: För egen del är jag inget större fan av ren sprit, varken okryddad eller kryddad men enligt tradition och för sällskaps skull tar jag en nubbe till julbordet, midsommarsillen, kräftorna och surströmmingen.

    Hemkryddad snaps är ju populärt så förra våren plockade jag skott från granarna på tomten och hällde på vodka. Det skulle stå och dra en månad. Jag glömde bort den där burken. Efter ett år kom den fram i dagsljuset igen och provsmakades. Usch och fy! Det smakade inte bra. Hur i all sin dar ska jag få den granskottssnapsen drickbar? Hälla bort dyrbar sprit nänns jag inte. Jag har provat att söta eländet men det hjälper inte.

    SvaraRadera

Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...