En snabbt gjord sillrätt av färdigt beredd sill - urvattnad och klar. Inläggningssill går bra att äta direkt eller göra inläggningar av.
INGREDIENSER:
1 burk urvattnad inläggningssill (à 420 g)
1/2 flaska koncentrerad citron (1 1/4 dl)
2 dl strösocker
4-5 kryddpepparkorn
1 rödlök
10 - 15 cm purjolök
GÖR SÅ HÄR:
1. Klappa sillen torr i hushållspapper och skär i bitar
2. Krossa kryddpepparn
3. Skala löken och skär i ringar
4. Skär purjon i små bitar
5. Blanda allt i en burk
6. Blanda citronkoncentratet och sockret
7. Häll över lagen och låt stå kallt
GARNERING: Tunna citronskivor
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.