4 ägg
4½ dl strösocker
200 g margarin
2½ dl mjölk
6 dl vetemjöl
3 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
SMÖRKRÄM:
200 g smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
3 dl kallrörd marzankräm
GARNERING:
Grovriven mandelmassa
Kakaopulver
GÖR SÅ HÄR:
1. Värm ugnen till 200 grader
2. Vispa ägg och socker poröst
3. Smält margarinet, häll i mjölken och blanda detta i äggsmeten
4. Blanda vetemjölet med bakpulvret och vaniljsockret och rör ned i smeten
5. Grädda i smord och bröad långpanna i ca 15-20 minuter
6. Låt kakan svalna
7. Rör ihop smörkrämen
8. Blanda den kallrörda marzankrämen med smörkrämen till en god, lite klimpig smet
9. Bred krämen på den kalla kakan
Grovriv sedan mandelmassa över krämen, sikta över kakaopulver och skär kakan i lagom stora bitar. Det bör bli cirka 24 "kakor".
Falsk potatisbakelse |
Fruktansvärt god kaka!
SvaraRaderaHar bakat den flera gånger men tappat bort mitt recept. Detta receptet var helt underbart.
REKOMENDERAS!
Hej Erika: Det är många som gillar falska potatisbakelser. Själv är jag så pass gammal att jag minns de äkta som förr fanns på alla caféer och konditorier. Frågan är om inte de falska är mumsigare. Jag tycker i alla fall det.
SvaraRaderaHej!
SvaraRaderaDet var länge sedan jag bakade potatisbakelser. De är goda!
Hej Ingrid,
SvaraRaderaAlldeles för goda eftersom potatisbakelser är "kaloribomber också.
otroligt goda!!!!!!
SvaraRaderaAnonym: Jag kan bara hålla med. Den här kakan är så god!
SvaraRadera