INGREDIENSER:
2 paket kycklingdelar à 300 g
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3-4 msk olivolja
1 gul lök
2 ½ dl ris
6 dl hönsbuljong
1-2 vitlöksklyftor
1 pkt saffran à 1/2 g
1 paket ärtor à 250 g
1 burk musslor i vatten à 125 g
200 g oskalade räkor
GÖR SÅ HÄR:
1. Krydda tinade kycklingdelar med salt och peppar
2. Bryn i stekpannan och efterstek under lock i 5-10 minuter
3. Skal och hacka lök och vitlök, fräs löken mjuk i en låg vid panna med lock
4. Tillsätt ris, fräs ytterligare, späd med buljongen
5. Tillsätt saffran, ½ tsk salt, lyft över kycklingdelarna till riskoket
6. Koka ur stekpannan med musselspadet, häll över, sjud under lock i 20 min.
7. Skala räkorna
8. Tillsätt ärtorna när 6-8 min. återstår av koktiden
9. Garnera paellan med musslor och räkor

Andra gången jag åt Paella befann jag mig i Spanien. Den tillagades över öppen eld på en avlägsen strand av ett par karlar. Ingredienserna var många. Den var inte bara vacker att se på. Den smakade himmelskt!
Mars månads buffé är fylld med spanska smaker. Den tidningen kommer jag att spara.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.