måndag, juni 11, 2007

Rårörd Jordgubbs- och Kiwisylt

INGREDIENSER:
ca 6 dl färdig sylt

1 liter jordgubbar, mosade
2 kiwifrukter, skalade och finhackade
4 dl strösocker

Förra veckan köpte jag en liter svenska jordgubbar. Åtminstone stod det på kartongen att de var svenska. Efter att ha läst Aftonbladets artikel om hur tyska jordgubbar blir svenska är jag inte säker längre.

"Jordgubbar som uppges vara svenska ska alltid ha tydliga uppgifter om odlarens namn med adress eller telefonnummer på kartong eller låda", läser jag i tidningsartikeln. Det fanns inga som helst uppgifter om odlaren på kartongen.

Nationalitet spelar ingen roll. Jag förde ingen konversation med gubbarna. Var det tyska jordgubbar, var de för dyra. De smakade för lite och var sura.

Nu ligger bären i frysen i alla fall - mosade tillsammans med betydligt sötare kiwifrukter och socker. Så småningom lär den något lösa sylten bli tårtfyllning eller sås till glass. Sylten blev nämligen mycket god. Den kommer jag att göra fler gånger längre fram i sommar, när de jämtländska jordgubbarna mognar.

2 kommentarer:

  1. Så enkelt!
    Det känner jag för att pröva på.

    SvaraRadera
  2. Lilla b: Enkelt du sa, enkelt det va´:D
    Proportioner mellan jordgubbar och kiwi: Man tager vad man haver, och smakar sen av med socker.

    SvaraRadera

Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...