onsdag, juli 11, 2007

Antipasti Party

Äta ute i Rom är inte billigt. Men söker man upp ställen utanför turiststråken, är priserna överkomliga och man kan kosta på sig åtminstone en kväll på restaurang. När staden, sommartid, bjuder på en temperatur som pendlar mellan 30 och 40 grader, är sällan aptiten särskilt stor. Magen klarar helt enkelt inte av en hel italiensk måltid som kan bestå av antipasto, primo, secondo och dolce.

Antipasti

De små aptitretarna som italienarna äter före de andra rätterna räcker gott och väl till för att mätta magen på kvällskröken.

Kvällsgott med italienska förtecken

italienska ostar
antipasti

INGREDIENSER:
2-3 skivor kött/per person

* Parmaskinka
* Salami
* Pastrami
* Prosciutto

* 2 hg italienska ostar/per person
(t ex Parmesan, Mozzarella, Fontina de´Aousto, Gorgonzola dolce latte, Ricotta, Tallegio...)

* En skål med marinerade oliver
* Italienskt bondbröd
* Extra virgin olivolja
* Rött italienskt vin

(Prisvärt: flaskvinet (inte på box) Chunky Red Primitivo del Salento nr 32402, 65 kr, eller Ca'Maggiore Langhe rosso nr 42362, 83 kronor).

2 kommentarer:

  1. Ojojoj, så mycket gott! Antipasti är en klar favorit, tyvärr har jag aldrig haft möjlighet att äta i Italien. Med andra ord har jag något att se fram emot :)

    SvaraRadera
  2. Aradil: Jag har inte heller någon större erfarenhet av att äta ute i Italien, mer än att det kan bli väl mycket pastarätter. Vi lagade mesta maten själva och potatis fanns att köpa.

    Som nordbo är ju ändå det enorma utbudet av fräscha frukter och grönsaker någonting att frossa i.

    SvaraRadera

Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...