tisdag, juli 24, 2007

Snabblagad Korvgryta/Wok

"Äta bör man annars dör man", sa Kar de Mumma en gång för länge sedan. Det är också titeln på Christinas blog.

Nu har jag varit ensam hemma ett antal dagar. Jag har svårt att hitta någon motivation att laga mat till mig själv.

Vad finns det för färskvaror i kylskåpet? Några hekto falukorv, en purjolök, en bit ingefära och champinjoner. Äter man korvwok i barnfamiljer? Det är i alla fall vad jag serverar mig själv till middag ett par dagar framöver.

Korvwok smakar inte alls så tokigt som det låter om det serveras med kokt ris eller äggnudlar.

Falukorvswok/Gryta










INGREDIENSER:
4 portioner

300 g falukorv
2-3 cm ingefära
150 g champinjoner
1 burk strimlade bambuskott
15 cm purjolök
4-5 msk Thai Sweet Chilli Sauce
rapsolja till stekning

GÖR SÅ HÄR:
1. Skär korven i strimlor.
2. Skala och skiva ingefäran.
3. Skiva champinjonerna.
4. Hetta upp oljan i en wok och fräs ingefäran 1-2 minuter.
5. Lägg i korven och stek tills den fått färg.
6. Häll över på ett fat så länge.
7. Fräs upp purjolök, bambuskott och champinjoner någon minut.
8. Lägg i falukorv och ingefära igen, tillsätt Thai Sweet Chilli Sauce, rör om och hetta upp.

Klart!

2 kommentarer:

  1. Det där lät alldeles förbaskat gott. Är det lunchsuget som sätter in eller?

    SvaraRadera
  2. Christina: Tack vare Thaisåsen så blir det gott. Min man gillar inte wokade rätter. Så jag får passa på när han inte är hemma.

    SvaraRadera

Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...