fredag, december 11, 2009

Jul & Nyår utan E-nummer

Starkt omdebatterade har E-numren varit på senare tid och det med all rätt. Även om inte alla är av ondo upplevs ett flertal av dem som onödiga.

Vi är nog många som granskar ingrediensförteckningen på livsmedlens förpackningar lite mer noggrant nu än vad vi gjorde förut, när vi handlar.

Och Ridderheims satsning Lilla Saluhallen med lokalproducerade svenska delikatesser utan e-nummer den växer och växer....

Lagom till jul och nyår lanserar Ridderheims nya och spännande E-nummerfria produkter: Jokkmokks rostbiff, Fjällpastrami, Fjällrökt oxinnanlår, Vedrökta revbensspjäll, Vedrökt skinkinnanlår, Vedrökt Fjällbog och Flatrökt Fjällskinka.

Samtliga producerade i Jokkmokk av Jokkmokks Korv och Rökeri. En småskalig producent som tillverkar mat på traditionellt sätt. De vedrökta produkterna har rökts under lång tid, helt utan elektricitet, med ved från norrländska lövträd. Fjällpastramin är kokt i fjällvatten och har därefter rullats för hand i svartpeppar.

Citerat från MyNewsdesk och Mikael Lith - kategoriansvarig för Lilla Saluhallen:

Fjällpastrami"Jakten på e-nummer har bara börjat. Vi på Ridderheims brinner för den goda smaken och jobbar hårt för att hitta de allra bästa produkterna som görs av de finaste råvarorna och med mycket omsorg. Våra produkter i Lilla Saluhallens sortiment är av så god kvalitet, och framställs med vedertagna hantverksmässiga metoder, så det inte behövs några tillsatser och konstigheter."

Det är bara att tacka och buga! Rostbiffen har vi nu provsmakat här hemma. Eftersom det är en rökt köttbit har den givetvis en fastare och något torrare konsistens än vanlig ugnsstekt rostbiff. Köttet är rejält kryddat på utsidan, aningen rosa i mitten och har en mild röksmak. Det smakade ljuvligt tillsammans med en krämig potatisgratäng.

På en festplanka tillsammans med säsongens exotiska frukter och några dessertostar, kommer de här delikatesserna att passa finfint. En planka med kallskuret är ju ett perfekt alternativ att servera någon dag under de kommande helgerna då man vill bjuda på något gott som inte är för arbetskrävande.

Tidigare bloggposter i ämnet "E-nummerfritt från Ridderheims" finns här:

Delikatesskinkor från Ridderheims

Kronjuvelen på julbordet

4 kommentarer:

 1. Jag har bara hunnit prova pastramin och den var väldigt saftig och god. Pepparn runt om blev en fin kontrast.

  Ha en fin lördag,
  Nadja

  SvaraRadera
 2. Nadja: Pastrami är ju alltid saftigt och gott. Jokkmokksrostbiffen är ju också kryddad runt om och färgade min IKEA-skärbräda av plast orange. Det måste helt enkelt vara någon krydda som orsakade det.

  Ha en fin lördag du också.

  SvaraRadera
 3. Håller också på att testa. Rostbiffen dög, pastramin smakade utmärkt!

  SvaraRadera
 4. Kalasgott: Min man tyckte att rostbiffen var den godaste han någonsin ätit. Har inte sprättat på de andra förpackningarna än. Ikväll kommer det att ske och vi har bjudit in fler att smaka på delikatesserna.

  SvaraRadera

Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...