Varsågod!
Mjuk, len panna cotta som smälter i munnen. En efterrätt som är en ren fröjd för smaklökarna.
Chokladpannacotta
INGREDIENSER:
8-10 portioner
6 blad gelatin
2 vaniljstänger
10 dl mellangrädde
6 msk strösocker
100 gram mörk choklad
GÖR SÅ HÄR:
1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca 5 minuter
2. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna
3. Smält chokladen i vattenbad
4. Koka i en kastrull upp vaniljstänger, frön, choklad, socker och grädde
5. Dra kastrullen från värmen
6. Krama ur gelatinbladen
7. Rör i gelatinbladen i den heta grädden, rör tills bladen löst sig
8. Ta bort vaniljstängerna och häll upp i glas eller portionsformar
9. Ställ i kylskåpet ett par timmar eller över natten
Baileyspannacotta
4 portioner
3 blad gelatin
1 vaniljstång
4 dl mellangrädde
3 msk strösocker
1 dl Bailey's® Irish cream
GÖR SÅ HÄR:
1. Blötlägg gelatinbladen
2. Skrapa fröna ur vaniljstången
3. Koka upp stång, frön och grädde
4. Häll i likören och hetta upp igen
5. Krama ur gelatinbladen och rör i dem
5. Ta bort stången och häll blandningen i 4 glas (eller formar)
Serveras med frukt eller bärsås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.