tisdag, november 25, 2008

Svägerskans Favoritbullar

Det här receptet fick jag nyligen av en svägerska. Jag hade hört talas om pizzabullar förut men aldrig smakat eller bakat dem själv.

Inte precis pizza, men om du gillar pizza kommer du också att gilla pizzabullar. Mycket goda. Passar till mellanmål, snacks, utflyktsmat, knytkalas, på buffébordet eller som lunch serverad med pizzasallad













INGREDIENSER:
40 stycken
Deg
½ dl matolja
5 dl mjölk
1 pkt jäst
1 tsk salt
1 msk socker
1 ägg
12-13 dl vetemjöl

Fyllning
2 dl ketchup
2 pkt bacon, klippt i små bitar eller rökt skinka, skuren i små bitar
4 dl riven ost
2 msk pizzakrydda (alt. 1 tsk basilika och 1 tsk oregano)

GÖR SÅ HÄR:
1. Värm mjölken fingervarm och rör i jästen.
2. Tillsätt de andra ingredienserna och jäs degen övertäckt i 30 minuter.
3. Dela degen i två delar och kavla ut varje del.
4. Fördela fyllningen på degen och rulla ihop som kanelbullar.
5. Skär i 40 lika stora bitar.
6. Lägg bitarna i pappersformar på bakplåt.
7. Jäs i 15 till 20 minuter, pensla med vispat ägg och strö över pizzakrydda.
8. Grädda i 225 grader i ca 10 minuter.

Frys in bullarna så fort de svalnat om du har "skåpätare" i familjen.

5 kommentarer:

  1. Har alltid varit nyfiken på pizzabullar, har dock inte vågat testa de köpta. Ska nog testa detta recept. :)

    SvaraRadera
  2. Hej Unga Morsan, Jag visste inte att pizzabullar fanns att köpa. Mina barnbarn är storkonsumenter av Pan Pizza som "mellis". Vet inte om det är så nyttigt precis.

    SvaraRadera
  3. Så gott! Pizzabullar är bra att ha i frysen, bara att plocka fram som mellis! Hoppas du haft en trevlig första advent!

    SvaraRadera
  4. Hej Kryddburken, Jo tack, jag har haft så trevligt som man kan ha det när man så här före jul håller på att renovera köket från grunden på egen hand. Ny spis har jag på plats, det går att baka och laga enklare mat men fick strax före helgen besked om att fläktkåpan var restnoterad och bänkskivorna likaså:/

    SvaraRadera
  5. Har många bekanta som ofta gör pizzabullar för att ha i frysen. Lätt att ta fram t utflykter och mellanmål. Jag, själv, har aldrig gjort dem, men faktiskt smakat en gång för längesen. Nu har jag ju en bra recept att följa. TACK!

    SvaraRadera

Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...