fredag, december 21, 2007

Julens mat

God JulTidigt i morgon bitti tar min man och jag vårt pick och pack och reser bort för att fira jul och nyår på annan ort tillsammans med släkt och vänner, barn och barnbarn. Vi har ingen returbiljett. Hemresan får bli ett senare kapitel. Det löser sig nog.

Ett stort knytkalas kommer det att bli av all helgmat. Några av mina favoriträtter kommer att finnas med på julaftonens bord. Vilka det blir, har jag inte bestämt än. Vi ska laga maten tillsammans och får försöka komma överens om det.

Julskinka kokt i ugn
Romgravad Strömming
Svanbergasill
Inlagd Sill
Citronsill
Nubbesallad
Gourmetsill
Inkokt lax
Laxmousse med Örtsås
Janssons Frestelse
Mumma
Bredbar Leverpastej
Rödbetssallad

"Det har ingen betydelse för hälsan vad man äter mellan jul och nyår. Det som betyder något är vad man äter mellan nyår och jul."
Citat: Buffé December 2007

God Jul och Gott Nytt År
önskar
Karin

6 kommentarer:

 1. God Jul och Gott Nytt År! Håller med dig om citatet från Buffé!

  SvaraRadera
 2. Tack Niina! Buffé-citatet är troligen en svensk variant på det engelska citatet: “People are so worried about what they eat between Christmas and the New Year, but they really should be worried about what they eat between the New Year and Christmas.” Upphovsmannen är alltså okänd.

  SvaraRadera
 3. Tack för alla goda recept och synpunkter det här bloggåret!
  Och väl mött igen efter nyår.
  God Jul och Gott Nytt År! önskar Lilla B!

  SvaraRadera
 4. Vi önskar dig Karin och din familj en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

  Anita och Kenneth
  i Omsjö

  SvaraRadera
 5. Hi, this is not so related to your page, but it is the site you asked me 1 month ago about the abs diet. I tried it, worked well. Well here is the site

  SvaraRadera

Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...