måndag, januari 17, 2011

Kexchoklad® kaka med hallon och blåbär

Nu har det blivit dags för Kexchoklad® att få en ny design, nya storlekar, påsar och smaker. Kexchoklad® Blåbär är en smakvariant på Kexchoklad original från Cloetta som jag har fått prover på. Lanseras ute i butikerna i dagarna som kommer.

Ett recept på en helt fantastiskt god chokladkaka (chokladpaj) följde med själva pressmeddelandet. Den här kakan (pajen) innehåller garanterat mer kalorier än vad som kan anses vara lämpligt för en vuxen person som inte rör på sig lika mycket som en grovarbetare. Under helgen har jag sett att den bakats hemma hos en del bloggare bl a hos Molly: Kexchokladpaj

Recept


Jag valde att göra en variant och använda en springform med diametern 23 cm. Då kan man räkna med att kakan (pajen) går att dela i minst 10 inte alltför stora bitar.

INGREDIENSER:
4 st. Kexchoklad original à 55 g
3 st. Kexchoklad blåbär à 39 g
150 g smält smör
150 g mörk blockchoklad
4 msk ovispad grädde
1/4 tsk äkta vaniljpulver
3 äggulor

· Krossa Kexchokladkakorna i små bitar
· Smält smöret och rör ihop med kexchokladkrosset.
· Bred ut röran i en springform.
· Grädda i 175° i ca 6 minuter.
· Låt Kexchokladbottnen svalna.
· Smält blockchokladen, rör ner grädde och vaniljpulver.
· Rör i äggulorna och blanda till en jämn smet.
· Låt smeten svalna och bred sedan ut den på Kexchokladbottnen.

Efter 3-4 timmar i kylskåpet är Kexchokladkakan klar att äta. Blåbär, hallon, vispad grädde eller vaniljglass passar perfekt till.

Kexchokladkaka

Kexhoklad® original innehåller 510 kcal/100 g. En extra promenad i rask takt under minst en timme är nödvändigt om du äter två bitar. Då är det åtminstone möjligt att bli av med en del av kalorierna.

Kexchokladkaka med hallon och blåbär

8 kommentarer:

 1. Men hur gott verkar inte det där då??? Farligt gott!

  SvaraRadera
 2. KarinW: Man måste ju bara ge efter när det presenteras ett så frestande recept. Huvudrätten var desto magrare. Av äggvitorna som blev över gjorde jag Mat-Tinas saltdeg och bakade in kött och rotfrukter.

  SvaraRadera
 3. Sara: Gott, javisst... och det passade så bra att baka den här kakan just nu eftersom ICA-butiken där jag handlar säljer 4 stora Kexchoklad original för 20 kronor.

  SvaraRadera
 4. Åh så gott det ser ut!

  SvaraRadera
 5. Liene: Du får testa och se om du också tycker kakan är god. Själv tänker jag göra själva Kexchokladbottnen fler gånger och prova att lägga glass ovanpå.

  SvaraRadera
 6. sv: tråkigt när det är långt ifrån. H&M har många bra väskor nu:)

  SvaraRadera
 7. Liene: Jag får väl skylla mig själv när jag envisas med att bo på landsbygden:)

  SvaraRadera

Jag uppskattar att du tar dig tid att besöka och lämna en kommentar på min blogg. Även om jag kanske inte alltid besvarar alla kommentarer, läser jag alla. Har du frågor om ett speciellt recept är du också välkommen att skicka e-post.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...